Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов скочи на премиера за изказаното от

...
Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов скочи на премиера за изказаното от
Коментари Харесай

ГЕРБ: Изпълнили сме всички критерии за членство в Шенген

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов скочи на премиера за изказаното от него мнение в Брюксел, че България не е призната в Шенгенското пространство, тъй като сме „ лъгали доста през годините “. По думите му страната ни е изпълнила всички критерии за участие.

„ Петков неизвестно за какво не пази позицията на България за участието в Шенген. По негов си чудноват метод се пробва да се хареса на някого. Той да каже на кого. Истината е, че България е изпълнила критериите за участие в Шенгенското пространство. Правителствата досега са бранили тази позиция. Вече има няколко апела и от Екологичен потенциал, както и решения на Европейска комисия, с които се приканва Съветът на Европейски Съюз да вземе решение за включване на България в Шенген “, акцентира Митов.

Той подлага на критика министър-председателя за проблемите по българската граница.

„ Надявам се, че господин Кирил Петков, когато се е срещал с министър-председателя Рюте, го е уведомил за някои трендове по българската граница през 2021 година Надявам се, че е разказал на Рюте за растежа на контрабандата на цигари. В съпоставяне с държавното управление на ГЕРБ, растежът е голям. По наше време беше 1,6. Надяваме се, че Петков е уведомил Рюте за растежа на противозаконните мигранти, които минават през България “, сподели Митов.

Бившият външен министър Екатерина Захариева съобщи: „ В дребното си интернационалните изяви, сякаш стана наклонност министър председателят да отиде в Брюксел и да очерни репутацията на България. Това не е методът да построи доверие с неговите колеги-премиери от Европейски Съюз или с комисарите. Начинът е да покаже стратегия на държавното управление “, безапелационна бе тя.

По-рано през днешния ден министър председателят Петков разгласи, че ни нямат доверие за Шенген, тъй като сме ги лъгали през годините.  По думите му страната ни номинално е спазвала критериите за влизане в Шенген, в този момент би трябвало да се съблюдават дейно.

„ С нидерландския министър председател Марк Рюте говорихме за Шенген. Проблемът е, че през годините много от нещата, които сме обещавали, сме ги лъгали и няма доверие. Сега би трябвало да изградим доверието още веднъж “, посочи   Петков.

" Време е да покажем, че новото българско държавно управление прави това, което дава обещание. Да имаме надзор на европейската граница. Обещах, че ще стартираме сериозен разговор. В сфери, в които виждат дефицити ще стартираме да работим веднага. На нас ни би трябвало същински работеща граница по най-ефективния метод, да сме сигурни че нашите митници си правят на 100% работата. Дават ни заем на доверие и би трябвало да го осъществим с резултати ", добави министър-председателят. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР